HomeBemutatkozás

Bemutatkozás

Módszerünk

Ismerd meg a CodeYard munkafolyamatát

1. Konzultáció, igény felmérés

Konzultáció a projektről, annak céljairól és helyzetéről.  Elemezzük a felmerülő kérdéseseket, igényeket

2. Specifikáció megírása

Jellemzően 1 – 1.5 hónap, de eléggé projekt méret függő, hogy mennyi idő és energia szükséges ahhoz hogy az egyik Business analyst-ünkkel közösen összeszedjük a rendszer összes funkcióját, működését, így feltárva az összes funkcionális és nem funkcionális követelményt.

Ennek a fázisnak az outputja egy vizuális (akár már wireframe tervekkel) / írásos dokumentum, amely a projekt összes igényét magában foglalja és ahol szükséges már technikai részletek is kibontásra kerülnek.

Részetekről itt rendelkezésre állás szükséges, hogy meetingeken keresztül az összes igényt be tudjuk gyűjteni. 

3. Agilis fejlesztés

A funkciókat priorizálás után a fejlesztő asztalára tesszük és jellemzően 2-3 hetes sprintekben dolgozva szállítjuk a rendszer egyes részeit.

Az első 1-2 sprint jellemzően nem túl látványos, mert a projekt elején több az alapozó munka, de az után jellemzően 1-2 sprintenként egy demo meeting keretén belül be is tudjuk mutatni, mire haladtunk.

A projekt X db sprintre bontása megtörténik a pontos igények feltárása után,  azonban itt már van egy roadmap ami mentén végig kell menni és így a projekt is jobban becsülhetővé válik.

4. Tesztelés és béta üzem

A fejlesztés végeztével egy pár hetes próba üzemet érdemes beütemezni amikor belső körben illetve friendly userekkel is ki lehet próbálni, az addigra már belső tesztelésen átesett appokat.

5. Élesítés

Az élesítés egy mobilappnál főleg az app storeokban zajlik, eddigre már minden storeban megjelenő adatot fel kell tölteni (ebben segítünk, de a megfogalmazás a ti asztalotok), és a google/apple-ön át kell „verni” az appokat a review-n.

Ez van, hogy egyszerű, van hogy hosszabb folyamat, de addig megyünk, amíg át nem megy 🙂

6. Hosszútávú támogatás

Ideális esetben a termék életciklusa nem ér véget az élesítéssel, mivel ha azt használják, folyamatos karbantartást igényel annak folyamatos top-on tartása.

Ezt havi órakeret szerződéssel illetve rendelkezésre állással tudjuk támogatni, aminek a pontos tartalmáról mindig egyedileg kell dönteni.

Befolyásolja, hogy akartok-e fejlesztési órakeretet, mert távlati tervek vannak a fejlesztésekkel, vagy csak egy egyszerű karbantartás és monitorozást szeretnétek.

A CodeYard története

Kezdetek

Cégünk alapítói Cselle Lajos és Ujlaki Imre 2008-ban ismerkedtek meg a Debreceni Egyetemen, és elkezdték szövögetni terveiket, hogy alapítanának egy saját IT cégeet.

  • Másodállásként 2013-ban kezdtek el együtt dolgozni és céget építeni, a portfólió egyedi webes és mobil alkalmazások fejlesztése volt.

Az volt a céljuk, hogy egy olyan munkahelyet teremtsenek, ahova mindenki szívesen jár be dolgozni, és hogy megmutassák lehet máshogy is csinálni a szoftverfejlesztést. Hatással szerettek volna lenni a világra. Ez a misszió azóta a CodeYard egyik alappillére, olyan projekteket keresnek amelyekkel jobbá tudják tenni az emberek mindennapjait, változást tudnak elérni a világban.

A CodeYard első komolyabb sikerei

  • 2016-ban saját mentorprogramot dolgoztak ki, ahol esélyt adnak pályakezdőknek hogy elsajátítsák a szoftverfejlesztés alapjait és csatlakozhassanak a csapathoz.A létszám dinamikusan növekedett az évek alatt, de mindig szem előtt tartották az egészséges céges kultúra építését.
  • 2017-ben különdíjat nyertek Employer Branding kategóriában a Szerethető Munkahely díjon. Az ügyfél projektek mellett azonban saját termék fejlesztésbe kezdtek, a motivac.io már önálló céggé nőtte ki magát és céluk, hogy más cégeknek is segítsenek a céges kultúra kialakításában és fenntartásában.
  • Számos hazai és nemzetközi projektben részt vettek, olyan sikeres és nemzetközileg is díjazott magyar startupok indultak el a gondozásuk alatt mint Xeropan, InSimu, BlockBen és Benker.

Az elmúlt 10 évben számtalan szakmai rendezvényt, meetup-ot szerveztek, támogattak, fontosnak tartják hogy vissza adjanak valamit a fejlesztői társadalomnak, hogy megosszák a tudást szélesebb körben.

Az irány, ahova most tartunk

  • 2020-ban kezdtek egy szoftverfejlesztő közösséget építeni a CodeYard Factory-t, szeretnék Magyarország legnagyobb szakmai közösségét felépíteni.

Ismerd meg a szupercsapatot

Csapatunk azon fog dolgozni, hogy precízen megvalósítsuk az IT projected!

Codeyard CEO
Cselle Lajos CEO, Co-Founder
Codeyard CTO
Ujlaki Imre CTO, Co-Founder
Codeyard business analyst
Pavelka Dénes Business Analyst
Codeyard office manager
Csáki Fruzsina Office Manager
Zsolti
Jani
Saca
Gabi
Ricsi
Peti
Sanyi
Tamás
Patrik
Öcskös
V Zsolti
Zolkó
Tibi
Ákos
Peti
Ádám
Dávid
Petra
Attila
Beni
Gergő
Kesi
Zsolt
Talán Te?
Kapcsolatfelvétel

Ingyenes konzultáció

Ha kérdésed van, keress minket bátran, szívesen segítünk!

This is a staging enviroment